Vertrouw op de wereld – Dichtgedachten #688

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

De wereld lijkt een steeds onveiliger plaats te worden. Dat is niet per se zo, het is alleen zo dat we veel meer en veel sneller te horen krijgen over wat er allemaal op andere plekken gebeurt, met beeld en geluid. Je krijgt er nog net geen geuren bij. Daardoor voel je je misschien wel minder veilig, en dat gevoel is toch waar het om draait.

Als je focust op de slechte dingen die er gebeuren, kan ik me voorstellen dat je er moedeloos van wordt. Maar vergeet nooit dat er heel erg veel goede en mooie dingen plaatsvinden, waar gewoon minder aandacht aan besteed wordt.

Als je blijft uitgaan van het goede, zul je zien dat je uiteindelijk steeds meer goeds zult gaan tegenkomen. Als jij iemand vriendelijk gedag zegt, zul je hoogstwaarschijnlijk een vriendelijke reactie terug krijgen. Als jij je omringt met mensen van wie je houdt en die het leven voor jou de moeite waard maken, zul je gelukkiger zijn dan wanneer je vooral denkt aan de mensen die je niet mag.

En onthoud vooral dat hopen op betere tijden je niet naïef of stom maakt. Het betekent juist dat er iets over is dat het waard is om hersteld te worden, dat er genoeg mooie dingen zijn om naar te streven en dat je er van alles aan zult doen om te bereiken waar jij gelukkig van wordt.

Dat is de boodschap achter dit gedicht:

Houd vertrouwen in de wereld,
zelfs tegen beter weten in.
Zonder hoop om voor te leven,
heeft het bestaan niet zoveel zin.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00