Verdwalen – Dichtgedachten #1285

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

We zijn geprogrammeerd om te winnen. Of het nu een examen is dat je wilt halen, een promotie die je graag wil, een wedstrijd die je wil winnen, een droom die je waarheid wil laten worden: we zien een uitkomst die anders is dan waarop we hadden gehoopt doorgaans als falen.

Het is begrijpelijk, maar wel jammer, want falen geeft aan dat je iets verkeerd hebt gedaan, dat je iets anders had kunnen of moeten doen, terwijl dat vaak helemaal niet aan de orde is. Soms is iets gewoon niet voor je weggelegd of is er een belangrijke les te leren. Soms heb je zelf iets fout gedaan en soms was het niet te vermijden.

Maar belangrijker nog: de route in je hoofd hebt, is niet altijd de route die het mooiste of het beste voor je is. Misschien loop je die promotie mis, ga je daarna voor een andere baan en ontmoet je op je nieuwe werk de vrouw waarmee je later gaat trouwen. Of je haalt je studie niet, je neemt een jaar pauze uit frustratie en ontdekt dat je heel goed bent in iets anders, waardoor je daar je focus op kunt richten.

Het punt is, je weet niet hoe het leven loopt, waar je kansen liggen en wat het lot voor jou in petto heeft. Wat jij ziet als falen is misschien simpelweg een koerscorrectie van het leven, eentje die leidt tot iets dat veel leuker is dan jij zelf had kunnen bedenken. Probeer dus af en toe ook een beetje te verdwalen, wie weet waar je terechtkomt.

Daarover gaat het volgende gedicht:

Probeer niet alles af te dwingen,
accepteer dat je soms faalt.
Soms zie je juist de mooiste dingen,
wanneer je af en toe verdwaalt.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00