Venijn – Dichtgedachten #249

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Mensen die je het licht in de ogen amper gunnen, je hebt er vast wel eens een ontmoet. Vaak komt hun gedrag voort uit jaloezie.

Het kan lastig zijn om met jaloerse mensen om te gaan, maar mocht er iemand jaloers op je zijn, bedenk dan dat jaloezie in veel gevallen een gebrek aan zelfvertrouwen is. Iemand kijkt tegen jou op en benijdt je om wat je hebt of wie je bent.

Ze kraken bijvoorbeeld je nieuwe kleren of auto af, omdat ze er zelf ook in zouden lopen of rijden. En ze vinden je ideeën niks, omdat ze wilden dat ze er zelf op waren gekomen. 

Wanneer je kritiek krijgt, let dan altijd op wie het geeft en op welke toon. Is het iemand die er net zoveel verstand van heeft als jij, en is de feedback onderbouwd? Ga er dan vanuit dat iemand het beste met je voor heeft.

Komt het van iemand die zonder goede argumenten in het wilde weg roept dat het slecht is, en die bovendien niet per se veel ervaring heeft op dit gebied? Dan is er een grote kans dat diegene simpelweg jaloers is. 

Een makkelijke manier om hiermee om te gaan, ken ik (nog) niet, maar het kan helpen om je te realiseren dat ze eigenlijk vinden dat je het heel goed doet. En misschien kun je helpen om het zelfvertrouwen van de ander een beetje op te krikken.

Daarover gaat dit gedicht:

Neem haters niet te serieus,
de reden achter hun venijn,
is dat jij de reflectie bent,
van wie zij hadden willen zijn.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00