Valentijnsdag – Dichtgedachten #494

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Ik heb eigenlijk niet zoveel met Valentijnsdag. Dat gezegd hebbende, heb ik er ook weinig tegen. Natuurlijk is het commercieel, dat zal iedereen duidelijk zijn. De enige reden dat ik deze feestdag soms een beetje kwalijk vind, is dat we massaal worden aangespoord om de mensen die we liefhebben te laten weten dat we van ze houden.

Dat is natuurlijk hartstikke mooi, elke dag dat je iemand vertelt dat je van hem of haar houdt, is een mooie dag. Het is alleen een beetje jammer als je elkaar het hele jaar geen enkele uiting van liefde of genegenheid toont, om elkaar vervolgen met Valentijnsdag een lief kaartje met een doos chocola te sturen.

Om die reden schreef ik een tijd terug dit gedicht. Niet omdat ik een hekel heb aan deze dag, maar omdat, als je elkaar regelmatig laat weten dat je van elkaar houdt, je een dag als deze helemaal niet nodig hebt. En een extra bonus: als je iemand op 5 augustus laat weten dat je van hem / haar houdt, is de chocola veel goedkoper dan op 14 februari. Het is maar dat je het weet 🙂 Ik wens je een fijne dag, mét of zonder kaartje.

Ik stuur vandaag geen kaartje,
ik sla dat over als het mag.
Want ik vier de liefde niet vandaag,
ik vier haar elke dag.


Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00