Tijdverspilling – Dichtgedachten 1519

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Veel mensen denken dat ze altijd nuttig bezig moeten zijn. Iets moeten betekenen, iets doen waar iemand iets aan heeft. Maar die mensen vergeten vervolgens dat sommige van de meest nuttige dingen niets met status of hard werken te maken hebben.

Een dagje luieren is bijvoorbeeld enorm nuttig, omdat je tijdens zo’n dag energie opbouwt voor de noodzakelijke dingen als werken, huishouden, het runnen van een schema met kinderen die naar clubjes moeten…

Een middag met je voeten omhoog in de tuin of op het balkon een boek lezen is ontzettend nuttig voor je mentale gezondheid. Even niks, ontspannen, je lijf en je gedachten wat rust gunnen.

Het is niet slecht en niet egoïstisch om te ontspannen. Het is noodzakelijk en zou op iedere to-do lijst moeten staan. Dus plan ‘m alvast in: een middag om alleen te doen waar je zelf zin in hebt. Om op te laden om de stress van het dagelijks leven weer wat beter aan te kunnen.

Als je het zo zegt, klinkt het best wel nuttig, toch?

Steek meer tijd in de dingen,
die je ontspannend vindt en fijn.
Iets doen waarvan je houdt,
kan nooit echt tijdverspilling zijn.

11 gedachten over “Tijdverspilling – Dichtgedachten 1519”

 1. Sinds Kerstmis al mee bezig. Breien na 40 jaar. En ik ga het uitbreiden. Vanmorgen voor het eerst een uurtje in de zon gezeten voor mijn voordeur. Ipv. achter van alles aanjakkeren tot ik er bij neer val naar adem happend en inhalerend. Ze kunnen me wat. Men heeft toch altijd wat te zijken. Ik ga heerlijk zomeren in Tuinesie en Rundumhausen. Koelkast dicht bij de hand, en een makkelijk stoeltje in voor of achtertuin. Ik ben helemaal klaar met alles. 13 jaar na mijn pensioen alleen maar bezig geweest met redderen. En op vakantie gaan was eigenlijk een vlucht om maar niet geconfronteerd te worden met het feit dat ik het Nederlandse gedoe allemaal niet meer bij kan houden. We zitten hier gewoon in een sociaal economische dwangbuis…..zoals ik het voel.

  Beantwoorden
 2. Hallo Martin,
  Ik heb een vraag ik ben op zoek naar een troostrijk gedicht voor een kennis
  Zij is al 5 jaar haar zoon kwijt hij is waarschijnlijk hier in Nederland met zijn auto in het water gereden maar is niet te vinder er zijn al heel veel duikers bezig geweest haar man kreeg intussen ernstige kanker is niet te genezen en zij zelf is ook ziek zou je daar misschien een gedicht voor hebben bijvoorbaat hartelijk dank .
  Nel coret
  [email protected]

  Beantwoorden
 3. Goedemiddag Martin.
  Wat weer mooi en duidelijk vandaag.
  Zelf probeer ik van elke dag een nieuwe dag te maken,
  in deze nare tijd .,wat mensen elkaar aandoen. Onbegrijpelijk!!!
  Fijne middag toegewenst

  Beantwoorden
 4. Helemaal mee eens. Ik heb het tekenen weer opgepakt. Nu op mijn tekentablet en geniet daar enorm van. Ik schrijf er vaak teksten bij, onder andere jouw teksten ( met jouw naam erbij) en stuur dat dan ter bemoediging. Fijn om andere dan ook blij te maken.

  Beantwoorden
 5. Naast alle verplichtingen, steek ik ook tijd in de dingen die ik leuk vind. Haken, breien voor mn kleinkinderen, lezen, lekker rommelen in de tuin, wandelen, fietsen, zoeken naar leuke uitjes en gewoon domweg naar de televisie kijken 😉.
  We moeten al zoveel.

  Beantwoorden
 6. Zo mooi gezegd!! En helemaal waar, ik ben bezig om me daaraan te houden, dat lukt nog niet. Ik wil te veel en daar zitten ook dingen bij die ik niet echt leuk vind, maar omdat ik me dat sociaal gezien verplicht ben…Maar ik vind het leven fijn!!🙋‍♀️

  Beantwoorden
 7. Ik steek veel tijd in lezen, tekenen en Diamond Painting. Gewoon omdat het me ontspant. Is toch heerlijk om zulke momentjes voor jezelf te hebben.

  Beantwoorden
 8. Hey Martin, dank je wel. Ik probeer zo al enkele jaren te leven na een hersenbloeding en dat lukt me vrij goed.
  Groetjes, Maruschka Ongenae

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00