Probeer te leven – Dichtgedachten #593

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Hoeveel tijd je hebt op deze wereld weet niemand van tevoren. Maar wat je wél zeker weet is dat je niet het eeuwige leven hebt. De tijd die je hebt, kun je dan ook maar het best zo goed mogelijk gebruiken.

Wat ‘zo goed mogelijk’ is, is voor iedereen anders. De een vindt het heerlijk om tijd met z’n kinderen door te brengen, een ander reist het liefst in z’n eentje de hele wereld rond, en de derde betekent graag iets voor een ander.

Er is geen goede of foute manier om je leven te leiden, maar het is zonde om je tijd hier op aarde door te brengen zonder ervan te genieten.

Dus neem dat moment om te doen wat je leuk vindt, ga voor een weg die je gelukkig maakt, neem ook eens een keuze omdat je er gelukkig van wordt ook al is het niet de aller handigste optie.

Want de tijd vliegt en voor je het weet, zit je op het moment waarop je beseft dat het allemaal niet meer kan, en dat je nog zoveel had willen zien, doen of beleven. Je leven is nu, en geniet ervan!

Daarover gaat dit gedicht:

Er is ons niet veel tijd gegeven,
daar doe je weinig aan.
Dus probeer vooral te leven,
en niet uitsluitend te bestaan.

9 gedachten over “Probeer te leven – Dichtgedachten #593”

  1. Momenteel is er voor mij geen genieten aan de helft van mijn hart is op 30/9 vertrokken voorbij de regenboog dus ik maak heel zware maanden door nu ,zal blij zijn als al dat feestgedruis voorbij is en de papierwinkel eindelijk kan stoppen zodat ik de tijd zal krijgen om op mijn positieve te komen 🥺 maar ik vind wel steun in uw boek troostgedachten

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00