Plannen – Dichtgedachten #863

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Zeker wanneer het jaar op z’n einde loopt, zijn we vaak bezig met nieuwe plannen en wat nu precies onze dromen zijn. Het vervelende van dromen is dat ze vaak niet meer worden dan dat: dromen. De reden daarvoor is dat onze dromen vaak groots zijn, zo groot dat we niet weten hoe we ze aan moeten pakken. Ik gebruik daar altijd een heel eenvoudige methode voor: prik een datum. Het klinkt te simpel voor woorden, maar wanneer je een datum prikt, maak je van een droom een plan. Je hoeft nog niet eens te weten hoe je het gaat uitvoeren. Maar prik een datum voor het moment waarop je het wil gaan doen. Breek je droom daarna op in stappen, en begin met de eerste stap. Laten we van onze dromen onze plannen maken! Daarover gaat dit gedicht.

Maak van je droom een plan,
dat maakt die wens niet direct waar,
maar ‘ik ga, ik zal, ik kan’,
biedt meer kans dan ‘had ik maar’.

8 gedachten over “Plannen – Dichtgedachten #863”

 1. Dromen….ja: 2 % Inspiratie en 98% Transpiratie (Bloed, Zweet en Tranen) Bij Dromen word het Eindresultaat gezien in een enkel …Plaatje. In een Oogwenk. Dat er op het aardse vlak jaren lang voor gewerkt moet worden, en allerlei invloeden van buiten niet ingecalculeerd kunnen worden, wordt dan EVEN over het hoofd gezien. Tjaaaah…… Maar…..Je advies is Prima, Martin. Stap voor stap proberen te realiseren, en genieten van de WEG….zoals Carlos Castaneda zei: Niet het Doel is de Weg…maar…De Weg is het Doel.

  Beantwoorden
 2. Als het kan, niet uitstellen maar nu doen zeg ik altijd,, later is er soms niet meer, of is je situatie veranderd en kan je niet meer.
  Dus ja een prachtig gedicht
  Deze hangt bover mijn bed :
  Don ‘t dream your life
  Live your dreams

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00