Nooit te oud – Dichtgedachten #1036

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Het zijn van die uitspraken waar ik af en toe een beetje moeite mee heb. Mensen roepen het heel makkelijk: je bent nooit te oud om je dromen na te jagen en het is nooit te laat om te doen waar je van houdt. Er zijn natuurlijk situaties waarin dat niet waar is. Wanneer je 98 bent, is het een zekerheid dat je nooit meer piloot zult worden, en als je 74 bent is het waarschijnlijk te laat om kinderen te krijgen.

Dus natuurlijk is het wel eens te laat en ben je voor sommige dingen echt te oud. Het probleem is echter dat we onszelf vaak te oud vinden voor dingen waar we helemaal niet te oud voor zijn. Als je 98 bent, kun je nog best een keer parachute springen (check dat met je huisarts alsjeblieft ;). Als je 74 bent kun je nog prima een eigen bedrijf starten als dat je droom is. De uitdaging zit hem vaak niet in het feit dat wij mensen onrealistisch dromen over dingen die buiten ons bereik liggen, maar onnodig negatief zijn over dingen die prima haalbaar zijn. Daarom, als je rekening houdt met alle open deuren en de dingen waarvan je weet dat ze echt onmogelijk zijn, durf ik in dit gedicht voor de rest van je dromen te zeggen:

Je bent niet te oud,
het is niet te laat.
Doe waar je van houdt,
zo lang je bestaat.

18 gedachten over “Nooit te oud – Dichtgedachten #1036”

 1. Klopt helemaal maar……ik ben vrij aktief, wandelen, fietsen zowel binnenshuis( hometrainer) als buiten…scheurde ik mijn meniscus tijdens het wandelen. Na 8 weken pillen en zalfjes, is er toch een scan genomen en toen zagen ze de scheur. Toen zei de huisarts: eerst kine en brace want op uw leeftijd is opereren geen goede optie meer…ik ben 62. Dat was tegen de verkeerde gezegd en heb een afspraak geëist bij een gespecialiseerde arts…3 weken later geopereerd en prima knietje terug….maar het antwoord van mijn huisarts heeft me wel opstandig gemaakt, ik ben niet oud, ik ben een ” rijper” iemand…die nog veel wil doen als de gezondheid het toe laat….

  Beantwoorden
 2. Door ongeluk heb ik een dwarslesie zoveel plannen net met pensioen. Alles weg niet meer kunnen lopen maar zeker ñiet achter de geraniums ben 67 dat is te jong maar zeker wel geen dromen meer die zijn weg .

  Beantwoorden
 3. voor “een persoon”heb ik t volgende gemaakt:
  Je bent niet te oud,
  het is niet te laat.
  Vergeef, leef en geniet
  zo lang je bestaat!!

  grtjs van Marianne

  Beantwoorden
  • Bep ik heb er een zus aan verloren, waar ik bij gratie afscheid van mocht nemen.
   Narcisten maken je helemaal kapot.
   Veel sterkte met het verwerken. ☘️

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00