Nooit te laat – Dichtgedachten #486

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Het is altijd zo’n mooie uitspraak: het is nooit te laat om je dromen na te jagen. Deels ben ik het daar helemaal mee eens. Het maakt niet uit of je 20 of 80 bent, je kunt op elk moment besluiten dat je niet tevreden bent met je bestaan en dat je iets anders wilt.

Daar zitten natuurlijk wel beperkingen aan, zoals je gezondheid, en natuurlijk het leven zelf. De uitspraak: ‘Het is nooit te laat’ geeft je namelijk ook een vals gevoel van veiligheid, als of alles morgen ook wel kan. En in principe is dat waar, maar we weten allemaal dat er een dag komt dat er geen morgen meer is. En dan is er natuurlijk geen tijd meer.

Daarmee wil ik niet zeggen dat we allemaal in angst moeten leven en elke dag moeten doen alsof het onze laatste dag is, dat is veel te vermoeiend. Maar belangrijk is wel om je dromen niet uit te stellen. Waarschijnlijk is er voor jou gewoon een morgen, maar laten we voor veilig gaan, en vandaag de eerste stap zetten richting onze droom. Want die pakken ze je nooit meer af. Daarover gaat dit gedicht.

Ze zeggen: ‘het is nooit te laat’,
maar daar klopt weinig van.
Je weet niet wat er in de sterren staat,
dus geniet zolang dat kan.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00