Niet altijd vrolijk – Dichtgedachten #023

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wanneer mensen vragen hoe het met je gaat, heb je waarschijnlijk al snel de neiging om te zeggen: ‘goed hoor’. We houden er namelijk niet van om slecht nieuws met anderen te delen.

Toch is het heel belangrijk om ook gewoon eerlijk te zijn als het niet goed gaat. Ten eerste voor jezelf, maar daarnaast is het ook goed als anderen zien dat iedereen zo z’n eigen problemen heeft. Want als iedereen om je heen de hele tijd maar lacht, dan vraag je je op een gegeven moment ook af wat er mis is met je.

Je hoeft echt niet altijd vrolijk te zijn. Soms kun je voor het gemak even een glimlach opzetten, maar in de regel is het gewoon beter om te laten zien hoe je je voelt. Wees gewoon maar echt!

Dat is waarover dit gedicht gaat:

Het leven is niet altijd fijn,
maar ook niet altijd slecht.
Je kunt niet altijd vrolijk zijn,
dus wees vooral maar echt.

7 gedachten over “Niet altijd vrolijk – Dichtgedachten #023”

 1. Heb dit gedichtje doorgestuurd naar mijn zwager die aan de beterende hand is van het Corona virus en dit gedichtje vandaag in praktijk bracht door eerlijk te vertellen hoe hij met het LANGZAME genezings proces daarvan omgaat.

  Beantwoorden
 2. Ik heb een hekel aan dat nagemaakte en ingestudeerde gepraat: Hoe Gaaaaaaat ,t En dan met zo,n overdreven uithaal, en op zo,n opgeklopte toon. Komt allemaal uit Amerika. …Have a nice day…. Fijne dag verder….. Te hooi en te gras. Bij de kassa van AH. Fijne dag verder…..Een l00procent automatisme. Ze draaien gewoon grammofoonplaten af. Wat een belediging

  Beantwoorden
 3. Gedicht slaat de nagel op zijn kop!
  Als het niet goed gaat met mij(kanker)en ik wordt gevraagd hoe het met mij gaat,zeg ik altijd voorzichtig niet echt goed omdat veel mensen hier niet goed mee om kunnen gaan.Eigenlijk moet ik gewoon kunnen zeggen hoe ik mij voel maar zet daarbij ook nog een flauw lachje op.Probeer het voortaan anders te doen en lees eerst nog even je mooie spreuk👍❤️

  Beantwoorden
 4. Een waar gedichtje. Ik zeg het alijjd eerlijk als de mensen het vragen en ik geen fijne dag heb. Maar ik zeg er altijd biij dat het morgen vast weer beter gaat!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00