Maandag – Dichtgedachten #922

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Maandag is de meest beklaagde dag van de week. Maar dat is zonde, want maandag gebeurt toch echt eens per week.

Het weekend zit erop, je ‘moet’ weer aan het werk. De hele week ligt nog voor je en het volgende weekend lijkt mijlenver weg.

Maar bedenk je eens hoeveel tijd je doorbrengt op je werk. Als je er echt zo’n hekel aan hebt, is het dan niet tijd om een baan te zoeken waarin je beter op je plek bent?

Wat je je ook nog kunt bedenken is: wat is het aan het weekend dat je zo leuk vindt? Ga je uit eten in plaats van zelf te koken, spreek je af met vrienden die je door de weeks niet ziet, of heb je eindelijk tijd voor jezelf? 

Als je dat hebt uitgevonden, kun je proberen om dit soort momenten ook door de weeks te creëren. Als je er veel gelukkiger van wordt, kun je ook een keer door de weeks buiten de deur eten. En heb je geen tijd om op een doordeweekse avond een fijn moment voor jezelf in te plannen? Met een goed boek of mooie film op de bank, met een zak chips erbij? 

Dit gedicht beperkt zich natuurlijk niet alleen tot de maandag. De maandag staat symbool voor dingen in het leven waar we niet onderuit kunnen. Blijven hangen in een negatief gevoel, helpt je niet verder. Proberen een manier te vinden om het minder vervelend te maken, wel. 

Daarover gaat het gedicht van vandaag.

Als je maandag stom vindt,
en je liever af zou haken,
dan moet je niet je weekend langer,
maar je leven leuker maken.

7 gedachten over “Maandag – Dichtgedachten #922”

  1. Helemaal waar Martin. Geldt niet alleen voor de maandag, elke situatie is toepasselijk. Als iets je niet bevalt doe er dan iets aan steek je energie in verandering ipv te lopen zeuren.

    Beantwoorden
  2. Voor mij is elke dag de moeite waard om te leven. Nu ik met pensioen ben maakt het helemaal niet meer uit wat voor dag het is. Kijk wel altijd naar de weekenden uit om deze samen met mijn vriend door te brengen. Ik heb altijd in de zorg gewerkt en dan was ik b.v. blij met n vrije maandag na n weekend gewerkt te hebben. Nu moet ik soms denken wat voor dag het is, de weken vliegen voorbij. Fijne dag voor iedereen en maak er wat van. 💞

    Beantwoorden
  3. Heel goed advies Martin! Heel praktisch. Want…inderdaad, waar liggen “gevoelens” nu eigenlijk precies aan? Zoiets als….het gevoel “ontleden” en dan….hier een beetje meer van, en daar een beetje minder….Creatief mee aan de slag gaan. Dank je wel voor de boodschap!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00