fbpx

Maandag – Dichtgedachten #922 Plaats een reactie

Advertentie

Maandag is de meest beklaagde dag van de week. Maar dat is zonde, want maandag gebeurt toch echt eens per week.

Het weekend zit erop, je ‘moet’ weer aan het werk. De hele week ligt nog voor je en het volgende weekend lijkt mijlenver weg.

Maar bedenk je eens hoeveel tijd je doorbrengt op je werk. Als je er echt zo’n hekel aan hebt, is het dan niet tijd om een baan te zoeken waarin je beter op je plek bent?

Wat je je ook nog kunt bedenken is: wat is het aan het weekend dat je zo leuk vindt? Ga je uit eten in plaats van zelf te koken, spreek je af met vrienden die je door de weeks niet ziet, of heb je eindelijk tijd voor jezelf? 

Als je dat hebt uitgevonden, kun je proberen om dit soort momenten ook door de weeks te creëren. Als je er veel gelukkiger van wordt, kun je ook een keer door de weeks buiten de deur eten. En heb je geen tijd om op een doordeweekse avond een fijn moment voor jezelf in te plannen? Met een goed boek of mooie film op de bank, met een zak chips erbij? 

Dit gedicht beperkt zich natuurlijk niet alleen tot de maandag. De maandag staat symbool voor dingen in het leven waar we niet onderuit kunnen. Blijven hangen in een negatief gevoel, helpt je niet verder. Proberen een manier te vinden om het minder vervelend te maken, wel. 

Daarover gaat het gedicht van vandaag.

Als je maandag stom vindt,
en je liever af zou haken,
dan moet je niet je weekend langer,
maar je leven leuker maken.

Gerelateerde gedichten:

Tags: ,