Liefde is geven – Dichtgedachten #997

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Over de liefde zijn natuurlijk al eindeloos veel gedichten geschreven. Over hoe het voelt, over wat het betekent, over wat het is. Ik zie het eigenlijk heel eenvoudig: liefde is geven, maar absoluut niet ten koste van jezelf, althans, niet altijd. Als je altijd alleen maar geeft, en nooit eens voor jezelf kiest, dan zorg je niet goed voor jezelf, en uiteindelijk kom je jezelf dan tegen.

Natuurlijk is alles in balans wanneer je je liefde geeft aan iemand die het ook teruggeeft, maar dan moet je nog wel bereid/in staat zijn om die liefde te ontvangen. Liefde is geven, maar dat kan alleen als je heel af en toe ook een beetje durft te nemen. Daarover gaat dit gedicht.

Liefde is veel beetjes geven,
samen omgaan met problemen.
Samen bouwen aan het leven,
en af en toe een beetje nemen.

11 gedachten over “Liefde is geven – Dichtgedachten #997”

 1. Goedenavond Martin,
  Nog de beste wensen voor 2023
  Prachtig gedicht,
  Als je veel kunt geven, ontvang je ook veel terug.
  Fijne avond!

  Beantwoorden
 2. Aller eerst wens ik jullie een heel mooi gezond nieuwe jaar . ik vind dit gedicht
  helemaal waar en heel mooi ik was op drie weken na 50 jaar getrouwd toen hij overleed tuur lever je een stuk in maar krijg er ook voor terug hebben samen 2 kindere verloren een mogen houden de oudste dus is heus niet altijd makkelijk maar dan heb je elkaar nodig he fijne dag nog

  Beantwoorden
 3. Sommige mensen zijn niet zo goed in verbaal expressie geven aan hun emoties, en dan zwijgen ze maar en hopen dat het overwaait. Of…onder het tapijnt wordt geveegd. Maar ja,…..dan gaat de spanning (puinhoop) zich opbouwen en uitbreiden. Dus……zo werkt het niet. Mooi gedichtje voor Happy New Year!

  Beantwoorden
 4. Lief en leed delen. Soms een beetje meer soms en beetje minder. Elkaar begrijpen zonder woorden, een gebaar, een blik, een gedicht. Dank voor je mooie gedichten elke dag weer. Je inspiratie, je begrip en liefde voor de mens.

  Beantwoorden
 5. Liefde is nemen en geven , en zeker alles uitpraten want zijn veel koppels die het niet kunnen ,
  En dan komen de problemen groter en groter ,
  Dat is altijd wat ik mijn kinderen mee gegeven heb als raad, nu zeggen ze veel tegen mij we hebben zo mooi voorbeeld gehad , jammer genoeg is hun papa er niet meer 🥲 morgen is 9 jaar dat hij overleden is

  Beantwoorden
 6. Oh, of je het wist. Mijn man en ik , zijn vandaag 47 jaar samen, door dik en dun, door lief en leed,….met geven en nemen…en veel praten met elkaar kan je dit waarmaken…dankjewel voor dit,weeral, geweldig mooi gedicht.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00