Leuk leven – Dichtgedachten #514

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Iedereen heeft er wel eens last van, ‘zo’n dag’. Als je opstaat stoot je je teen tegen de rand van je bed, vervolgens knoei je hete koffie of thee over je heen, je boterham valt met de besmeerde kant op de vloer en als je de fiets wilt pakken, heeft die een lekke band. En dan is de dag nog amper begonnen.

Op je werk krijg je niks gedaan, als je wilt gaan schoonmaken blijkt je stofzuiger stuk, precies dat wat jij graag wilde eten is uitverkocht bij de supermarkt…

Weet je waarom ‘zo’n dag’ zo fijn is? Omdat het aangeeft dat je op alle andere dagen niet je teen stoot, je hete thee of koffie netjes in het kopje blijft, de boterham op je bord blijft liggen en je fiets met opgepompte banden klaarstaat om je naar je werk te brengen.

Normaal gesproken sta je er niet bij stil, je hebt soms dus een minder leuke dag nodig om je te realiseren dat de normale dagen eigenlijk heel prettig zijn. 

Kun je nog steeds wel balen als er van alles misgaat, maar je kunt jezelf dan altijd opvrolijken door te bedenken dat het morgen vast allemaal weer op rolletjes zal lopen.

Dat is de boodschap achter dit gedicht.

Als je je dag niet hebt,
bedenk dan in je ergernis,
dat het bewijst hoe leuk je leven,
al die andere dagen is.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00