Kerstmis – Ik wens je de dag die bij je past

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een aantal jaar geleden zou ik iedereen fijne kerstdagen hebben gewenst met een gedicht. Inmiddels ben ik me veel bewuster van het feit dat de kerstmis voor veel mensen niet zo leuk en gezellig is. Dat betekent niet dat andere mensen geen fijne kerst mogen hebben, maar wel dat ik heel goed wil nadenken over wat ik zeg en doe. Al die nadruk op gezelligheid en fijne feestdagen zijn heel pijnlijk voor iedereen die dat niet kan of mag voelen dit jaar. Daarom zeg ik geen fijne kerst, maar wens ik je de beste dagen die je kunt hebben in welke vorm dan ook. Als je het gezellig gaat vieren, wens ik je heerlijke dagen met familie en vrienden, als je een hekel aan de kerst hebt, of het niet kan of wil vieren omdat ze allesbehalve vrolijk voor je zijn, wens ik je dagen die lekker snel voorbij zijn, voor een frisse start in het nieuwe jaar. Wat kerst ook voor je betekent, ik wens je de dag die het beste bij je past. Laten we elkaar niet vergeten.
Wat kerst ook voor je betekent,
voor jou doe ik mijn ogen dicht.
En wens je ondanks en dankzij alles,
een tijd vol warmte, liefde, licht.

35 gedachten over “Kerstmis – Ik wens je de dag die bij je past”

 1. Mooi om ook stil te staan bij de mensen die dubbele of verdrietige gevoelens hebben bij kerst. Er zijn een hoop mensen die vanwege armoede of oorlog geen kerst kunnen vieren. Ook zijn er een hoop eenzame ouderen en dat breekt echt mijn hart. Ik ben erg dankbaar dat ik volop van de feestdagen met mijn geliefde mag genieten🙏🌟

  Beantwoorden
 2. Wat een super mooi gedicht, zo goed verwoord.
  Kerstmis betekent voor mij wat warmte , rust en de kinderen met aanhang. Elk jaar gebeuren er pittige dingen in ons leven, met kerst sta ik daar altijd even bij stil.

  Beantwoorden
 3. Ik heb ook altijd een dubbel gevoel met de kerstdagen. Heel veel mensen lopen er uitgelaten bij maar ik denk dan altijd aan de mensen die eenzaam zijn, die in armoede leven, die in oorlog leven, enz. Deze, voor velen toch, vrolijke feestdagen benadrukken dit eens zo hard, terwijl dit natuurlijk niet alleen met de feestdagen is. Voor heel veel medemensen is dit hun dagelijks of zelfs jaarlijks leven.
  Laat ons de feestdagen vieren maar laat ons ook denken aan alle andere medemensen waar ook ter wereld.
  Ik wens jullie in elk geval in de eerste plaats een heel goede gezondheid en verder mogen jullie jullie eigen wensen en dromen invullen.

  Speciaal aan Martin een dikke dankjewel voor je mooie, gevoelvolle en inspirerende gedichten.
  Lieve groet, Cindy

  Beantwoorden
 4. Dank voor je mooie gedichten. Kerstfeest vieren, is een feest in het teken van Vrede op aarde.
  Niet voor velen weggelegd. Laten we Bidden, dat er eens Vrede zal komen voorheel de wereld.
  Dan zal het een Vredig Kerstfeest zijn.

  Beantwoorden
 5. Wat mooi Martin zo goed verwoord
  Prachtig voor mij hoop ik op warmte kracht licht en moed om door te gaan.
  Je kunt niet iedereen prettige kerstdagen wensen.
  Jij hebt hier goed over na gedacht..
  Dank je wel

  Beantwoorden
 6. Dank je wel Martin! Ik ben net even op het kerkhof geweest om een bos bloemen bij het graf van mijn broertje te zetten want hij zou vandaag jarig gewest zijn. Ik hoop dat ze op 31 december ook nog mooi zijn want dat is de sterfdag van mijn neefje die in hetzelfde graf ligt. Het zijn voor mij dus dagen waarop heel veel verdriet geraakt wordt. Daarom spreekt dit gedicht mij erg aan, nogmaals dank daarvoor.
  Ik wens jou en je gezin alle goeds (niet alleen voor deze dagen), liefs Rineke

  Beantwoorden
 7. Dank je wel Martin. Een heel mooi gedicht, ondanks het verlies van mijn lief, vier ik het nu toch met mijn kinderen kleinkinderen vrienden en broers. Ik wens jou met je gezin en team ook hele fijne dagen en een succesvol 2023.

  Beantwoorden
 8. Ieder vult de feestdagen elk op hun gevoel, zoals je neer schrijft , heel mooi verwoord , ik wens jou en je familie een fijn 2023 en zeker in een goede gezondheid geniet van elke dag

  Beantwoorden
 9. Veel Liefde, Wijsheid en Mededogen in dit gedicht, Martin. En….het goede en de gezelligheid van Kerstmis hoeven niet perse op de Officiele Kerstdagen te vallen, toch? Verplicht leuk en gezellig, duidt op een verkramping om te confirmeren aan: Hoe het hoort. Ik wens iedereen vooral Tevredenheid met wat er is in deze Kerstdagen. Relax…en….Count your Blessings. (Tel je zegeningen)

  Beantwoorden
 10. Fijne dagen en juist in deze maand is je bewust zijn van welke woorden je kiest voor mij een een vast gegeven, zo is dit een prima pssend gedichtje, dank hiervoor

  Beantwoorden
 11. Mooie tekst. Kerst is ook een tijd van reflectie en afsluiting van een jaar. Daar hoort ook vergeven en loslaten van negatieve emoties bij zodat we met een positieve houding het nieuwe jaar in kunnen gaan.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00