Jouw leven – Dichtgedachten #505

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Het kan heel belangrijk zijn om bepaalde beslissingen met je dierbaren te bespreken. Zeker als het grotere gevolgen heeft, kan het heel lastig zijn een bepaalde beslissing helemaal alleen te nemen. 

Maar hoe lief mensen je ook zijn, en hoe goed ze het ook met je voor hebben, ze kunnen niet voor jou beslissen, dat kun je alleen zelf. Bovendien ben jij uiteindelijk ook degene die met de consequenties moet leven.

Mensen die dichtbij je staan, zullen altijd het beste voor je willen. Maar jij bent de enige die daadwerkelijk kan beslissen wat het beste voor je is. Zelfs als je beste vriendin in precies hetzelfde schuitje heeft gezeten als jij, kan zij het nog anders ervaren hebben en dus kan haar keuze niet passend zijn voor jou.

Dus als mensen je advies geven, weeg dat dan altijd heel goed af. Wanneer je uiteindelijk besluit iets anders te kiezen, geeft dat niet aan dat je hun mening niet waardeert, maar dat je jezelf uiteindelijk het beste kent, en dat jij degene bent die aan het stuur zit in jouw leven. 

Daarover gaat dit gedicht:

Mensen zijn vaak heel erg snel,
met hun adviezen geven.
Luister naar hen, maar onthoud wel,
dat jij met je besluit moet leven.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00