Je talent – Dichtgedachten #610

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

In onze maatschappij hebben veel mensen het gevoel dat ze altijd succesvol moeten zijn. Maar wat is succesvol eigenlijk?

De een zegt dat het betekent dat je veel verdient, de ander vindt dat je succesvol bent als je veel aanzien hebt, en zo zijn er nog duizend manieren om dit woordje te omschrijven.

Je merkt het al: er is niet één manier om succesvol te zijn, aangezien het voor heel veel mensen iets anders betekent. Dus kun je er maar beter bij stilstaan wat succes voor jou is.

Is het dat je gelukkig bent? Dat je iets doet wat je leuk vindt, ook al krijg je er niet de allerdikste bankrekening van? In dat geval is dit gedichtje voor jou, want er zijn honderden manieren om je rijk te voelen en geld op je rekening is er slechts één van.

Dus als je iets hebt waar je heel goed in bent of iets dat je heel leuk vindt, maar je weet er geen carrière omheen te bedenken, dan betekent het niet dat je er niets mee kunt. Misschien kun je het als hobby houden, of misschien word jij de eerste die hier z’n werk van maakt.

Want als iedereen altijd alleen maar deed wat andere mensen doen, dan waren we nooit zover gekomen.

Dat is de boodschap achter het volgende gedicht:

Ontdek waar je heel goed in bent,
denk niet aan een verdienmodel.
Stort je vol op je talent,
en je pad dat vormt zich wel.

2 gedachten over “Je talent – Dichtgedachten #610”

  1. Goedemiddag Martin,
    Dit klopt helemaal, sinds ik met pensioen ben, heb ik dat ondervonden
    dat je heel veel kunt leren door creatief te zijn.
    Fijn weekend!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00