Hoofdstuk – Dichtgedachten #516

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Het kan soms heel erg goed zijn om even stil te staan bij wat er is gebeurd in het verleden, in een vorig hoofdstuk in je leven. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat je in de toekomst betere beslissingen neemt. Het nadeel van terugkijken, is dat je soms ook helaas blijft hangen in dat vorige hoofdstuk, met als gevolg dat je niet verder komt in je leven. Het heeft geen zin om achterom te kijken en alleen maar te betreuren wat er is gebeurd. Dat is geweest, daar kun je toch niets meer aan doen. Blijf je daarin hangen, dan zorg je dat het verleden een stempel drukt op je toekomst, in plaats van dat het je verder helpt.

Het is natuurlijk allemaal makkelijk gezegd en makkelijk is het allerminst. Maar blijven hangen in het verleden, daar doe je niemand een plezier mee, en al helemaal je zelf niet. Kijk hoe je het verleden kunt gebruiken om sterker de toekomst in te gaan. Als je dat voor elkaar krijgt, is af en toe achterom kijken een prima streven. Daarover gaat dit gedicht.

Het volgende hoofdstuk in je leven,
zul je nooit bereiken.
Als je vol spijt naar de pagina’s,
van het huidige blijft kijken.

9 gedachten over “Hoofdstuk – Dichtgedachten #516”

  1. Het is zeer zeker waar . Maar bepaalde gebeurtenissen in je leven neem je mee naar het heden. Die blijven bij je en mag je een plaatsje geven waar jij je goed bij voelt

    Beantwoorden
  2. Het verleden is voorbij. Morgen is er nog niet. Er is alleen NU. En om daarin te leven is een Staat van Bewustzijn. Het is de Kern van het Boeddhisme. Maar we hebben geen tijd om een paar jaar in een Zen Klooster te gaan zitten. In Nederland hebben we een Item uit deze overlevering geplukt, en dat hebben ze Mindfulness genoemde. Een soort van : Krent uit de Pap. Het is een Verdienmodel van een welig bloeiende industrie…. die suggereert dat je met weinig tijd, en wat workshops in het weekend (liefst op een lokatie al in een mooi kasteeltje) snel de verlichting bereikt, en je dan verder fluitend door het leven kan…. Aan die workshops hangt natuurlijk wel een prijskaartje, dat wel. Nou, het is zo, dat aan “Verlichting” nog nooit een prijskaartje heeft gehangen.

    Beantwoorden
  3. Deze past perfect bij bij, ik moet het oude kunnen achterlaten om een nieuw begin aan te kunnen maar toch blijf ik steeds achterom kijken naar het oude

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00