Het volgende hoofdstuk – Dichtgedachten #1295

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

We hebben allemaal een rugzak. Iedereen heeft dingen meegemaakt in zijn of haar leven die een stempel drukken. Dingen uit het verleden die ervoor zorgen dat het moeilijk is om vooruit te kijken of die ervoor zorgen dat we problemen hebben om met bepaalde dingen om te gaan. Het is begrijpelijk en het is niet iets waar je zomaar overheen kunt stappen, wát het ook is dat je hebt meegemaakt.

Maar het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat het verleden niet voortdurend je toekomst blijft bepalen. Als je ooit failliet bent gegaan betekent dat niet dat je niet een nieuw bedrijf kunt beginnen. Als je een hele nare relatie hebt gehad, wil dat niet zeggen dat dit ook in de toekomst zo zal zijn. Als je een rotjeugd hebt gehad, dan wil dat niet zeggen dat de rest van je leven ook ellendig moet zijn.

Dingen die je meemaakt zullen altijd van invloed zijn op vandaag en morgen. Maar het is belangrijk om te proberen om niet voortdurend naar het verleden te kijken, simpelweg omdat je dan vergeet naar de toekomst te kijken. Makkelijk is dat niet, en vaak heb je er hulp bij nodig. Maar het begint bij het besef dat er ook voor jou een betere morgen is.

Daarover gaat het volgende gedicht:

Het volgende hoofdstuk in je leven,
zul je nooit bereiken,
als je vol spijt steeds naar de pagina’s,
van het huidige blijft kijken.

.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00