Hart vol angst – Dichtgedachten #479

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Zie jij vaak tegen dingen op? Zie je overal het ergste van in? Sommige dingen zijn nou eenmaal spannend, maar lang niet alles verdient het om zo eng gemaakt te worden.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen als je zelf vaak angstig bent. Bijvoorbeeld bijhouden wat reëel gezien de risico’s zijn. Ga je naar de tandarts voor controle? Dan is er de kans dat ze iets vinden dat opgelapt moet worden. Daar hebben ze verdovingsspuitjes voor. Maar als jij netjes gepoetst hebt, is er ook een grote kans dat ze niets vinden en zeggen dat je over een half jaar weer mag terug komen.

Of zie je op tegen iets abstracts, gevoelens bijvoorbeeld? Bedenk ook dan wat het ergste is dat er kan gebeuren. Een afwijzing? Dat zegt in veel gevallen meer over de andere persoon dan over jou, al is dat vaak moeilijk te accepteren. 

Wanneer je angstig aan iets begint, dan is de kans groot dat het resultaat er geforceerd uitkomt, en dat helpt meestal niet voor een rooskleurige uitkomst. 

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je je angsten kan loslaten en kan vooruitkijken naar het positieve, dan zul je zien dat je je dromen veel sneller kunt waarmaken. Of ze nou tastbaar of abstract zijn.

Daarover gaat dit gedicht:

Vul je gedachten niet met angst,
daar zal weinig goeds van komen.
Een hart vol bange gedachten,
heeft geen plek meer om te dromen.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00