Grote stappen – Dichtgedachten #1092

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een gevoel van veiligheid creëren zit in onze genen. We denken over van alles na. Van baan veranderen, is dat wel zo handig als je net je zaakjes op orde hebt? En kun je wel een huis kopen als je net een schuld hebt afbetaald?

Met de meeste grote beslissingen is het zo dat je nooit precies zult weten wanneer je er klaar voor bent. Hoe lang moet je een relatie hebben voordat je gaat trouwen? Hoe oud moet je zijn om een kind te krijgen? Daar zijn geen regels voor.

Voor alles geldt: het leven gebeurt nou eenmaal, en soms moet je het zelf bij de horens vatten en een sprong in het diepe wagen. 

Wat nou als je een huis koopt en je contract op je werk wordt niet verlengd? Dat kun je ook oplossen als je ermee te maken krijgt. Bovendien, misschien krijg je wel salarisverhoging. 

Probeer vooral voor te stellen waar je gelukkig van wordt. Wil je een grote reis maken? Doe het dan zolang je nog fit bent. Voel je je niet fijn in je huidige huis? Bedenk je dan of je je beter zal voelen in een nieuw huis.

Want aan alles komt uiteindelijk een eind, en het zou jammer zijn als je niet zoveel mogelijk uit het leven had gehaald.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Wacht niet tot je er klaar voor bent,
als het om grote stappen gaat.
Want zelfs al komt er zo’n moment,
is het waarschijnlijk veel te laat. 

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00