Geloof in je dromen – Dichtgedachten #003

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

In Nederland is het devies altijd: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Maar dat wil niet zeggen dat je niet groot mag dromen. Er zijn ook hier zat mensen met ambitie.

Het is onwaarschijnlijk dat je een popster van wereldformaat wordt, maar Beyoncé en Madonna hebben het allebei gedaan. Een paar decennia geleden was Nieuw Zeeland voor de meeste mensen op de wereld onbereikbaar, maar nu is de eerste commerciële ruimtevlucht al gelanceerd. Weinig mensen vonden de schilderijen van Vincent van Gogh mooi in de tijd dat hij leefde, maar hij is nu een van de beroemdste en meest gewilde schilders ter wereld. 

De mensen die dit bereikt hebben, hebben stuk voor stuk keihard gewerkt, offers gebracht en in zichzelf en hun eigen kunnen geloofd, ondanks dat – dat weet ik zeker – veel mensen hen hebben verteld dat het onwaarschijnlijk was om hun doel te bereiken. 

Dus droom groot, houd vol en neem een tegenslag hier en daar niet persoonlijk. Wees ambitieus maar realistisch en vergeet vooral niet je successen te vieren en af en toe stil te staan bij wat je al voor elkaar hebt gekregen. Dan zul je zien dat je stapje voor stapje dichter bij je dromen komt. Dat is waar dit gedicht over gaat.

Onmogelijk en onwaarschijnlijk,
worden vaak door elkaar gehaald.
Durven geloven in je dromen,
is vaak wat het verschil bepaalt.

5 gedachten over “Geloof in je dromen – Dichtgedachten #003”

  1. Het verschil tussen een droom en een droom in de werkelijkheid realiseren ligt in het ruimte-tijd gebeuren. Een droom realiseren ligt in het lineaire voortschrijden van de tijd en dat kost dus veel moeite en tijd. Een droom hebben is eigenlijk het Eindproduct. Maar dat “zien”we dus in een soort van andere dimensie (in 1 oogopslag) waar geen lineaire tijd bestaat. Het verschil tussen de linker en de rechter hersenhelft.

    Beantwoorden
      • Ik heb niet veel gestueerd, ik ben een autodidact, en 79 jaar oud. Ik heb heeeel veeeel gelezen. En nee, geen romannetjes, maar onderwerpen als..Psychologie, archetypes , culturen van andere volkeren, proberen de boodschappen van dromen te ontraadselen, de invloed van geld op de mens. Boeddhisme (Tibettaans) beleving van rechter en linkerhelft van het brein. Rollenpatronen en hun invloed op ons. Andere bewustzijnstoestanden. Boodschappen van ziek zijn. Als kind wilde ik al weten hoe het leven in elkaar zat. Nog steeds eigenlijk, en….dat is een ontdekkingsreis die nooit eindigt. Quantum mechanica en de links naar andere bewustzijnstoestanden. Het Pad ontvouwt zich, als de “Drive “er is. En…tjah, je krijgt natuurlijk ook met de praktijk te maken. Op de platte bek gaan hoort er ook bij. Al doende leer je dus. De Wet van de Paradox: Als je het ene uiterste onderzoekt, krijg je met het andere uiterste te maken.

        Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00