fbpx

Geloof in je dromen – Dichtgedachten #003 Plaats een reactie

Advertentie

In Nederland is het devies altijd: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Maar dat wil niet zeggen dat je niet groot mag dromen. Er zijn ook hier zat mensen met ambitie.

Het is onwaarschijnlijk dat je een popster van wereldformaat wordt, maar Beyoncé en Madonna hebben het allebei gedaan. Een paar decennia geleden was Nieuw Zeeland voor de meeste mensen op de wereld onbereikbaar, maar nu is de eerste commerciële ruimtevlucht al gelanceerd. Weinig mensen vonden de schilderijen van Vincent van Gogh mooi in de tijd dat hij leefde, maar hij is nu een van de beroemdste en meest gewilde schilders ter wereld. 

De mensen die dit bereikt hebben, hebben stuk voor stuk keihard gewerkt, offers gebracht en in zichzelf en hun eigen kunnen geloofd, ondanks dat – dat weet ik zeker – veel mensen hen hebben verteld dat het onwaarschijnlijk was om hun doel te bereiken. 

Dus droom groot, houd vol en neem een tegenslag hier en daar niet persoonlijk. Wees ambitieus maar realistisch en vergeet vooral niet je successen te vieren en af en toe stil te staan bij wat je al voor elkaar hebt gekregen. Dan zul je zien dat je stapje voor stapje dichter bij je dromen komt. Dat is waar dit gedicht over gaat.

Onmogelijk en onwaarschijnlijk,
worden vaak door elkaar gehaald.
Durven geloven in je dromen,
is vaak wat het verschil bepaalt.

Gerelateerde gedichten: