Geef je niet gewonnen – Dichtgedachten #712

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wanneer je ergens mee bezig bent en een pas op de plaats moet maken, kan dat voelen als falen. Soms komen er ineens onvoorziene gebeurtenissen om de hoek kijken, of je nu ergens aan het klussen bent, of een project uitwerkt, of in de supermarkt staat en het basisingrediënt van je avondeten uitverkocht is.

Het kan lastig zijn je motivatie weer te vinden als je eenmaal bent gestopt door factoren van buitenaf, maar er is altijd een truc: kun je je nog voor de geest halen waarom je ooit begonnen was aan dit project? Was het uit passie, was het omdat je iemand wilde helpen, was het omdat je je eigen grenzen wilde verleggen, was het gewoon voor de lol?

Je kunt dan bedenken hoeveel tijd en energie je er eigenlijk in wilt steken. Kun je het project als geslaagd beschouwen omdat je ondanks alles toch iets nieuws hebt geleerd? Of kun je door die vastberadenheid van het begin te herinneren, nog wat wilskracht vinden om het nog een keer te proberen? 

Onthoud dat er geen schaamte is in iets te moeten opgeven. Soms komen er onverwachte factoren om de hoek kijken waarmee je simpelweg geen rekening had gehouden, of blijkt dat je niet goed voorbereid was. 

En als je twijfelt aan jezelf, bedenk dan dat er achter iedere grote ontdekking en heleboel omwegen en mislukkingen zaten. 

Dit is de boodschap achter dit gedicht:

Als je overweegt te stoppen,
geef je dan niet meteen gewonnen.
Maar probeer je te herinneren,
waarom je destijds bent begonnen.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00