Een echte vriend – Dichtgedachten #1214

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

‘Eens trek je de conclusie, vriendschap is een illusie’ zong het Goede Doel ooit treffend. Het is een mooi liedje en een leuk gevonden tekst, maar wat mij betreft is er niets van waar. Vriendschap bestaat wel degelijk, wat het probleem is, is dat we vaak iets bestempelen als vriendschap dat in werkelijkheid niets anders is dan twee mensen die het goed met elkaar kunnen vinden.

Iemand die je aardig vindt is niet automatisch een vriend. Een vriend is iemand die je steunt door dik en dun, iemand die je bij blijft staan op het moment dat het minder met je gaat, en voor wie jij omgekeerd precies hetzelfde zou doen.

Wanneer het slecht met je gaat en mensen laten het afweten, dan betekent dat dus niet dat vriendschap niet bestaat. Het betekent simpelweg dat deze persoon misschien niet de vriend(in) was die je dacht dat hij/zij was. Maar voordat je die conclusie trekt, is het ook belangrijk om even na te gaan of die persoon misschien zélf door een hel gaat en misschien precies zo denkt over jou.

Daarover gaat het volgende gedicht:

Een echte vriend is niet alleen,
iemand die je lachen laat.
Maar de persoon die je een schouder biedt,
wanneer het minder gaat.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00