Durf trots te zijn – Dichtgedachten #894

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

We zijn vaak heel bescheiden in Nederland. We steken niet graag met onze kop boven het maaiveld uit, hoge bomen vangen veel wind, enzovoorts. 

Trots zijn op jezelf, en blij zijn met wat je hebt bereikt, wordt al gauw gezien als arrogantie, en daar houden we niet van. 

Maar het is toch ontzettend jammer als we niet goed stil kunnen of durven staan bij wat we allemaal hebben bereikt? Een promotie, een goed opgevoed kind, een mooie aankoop die je na lang sparen kon doen, lieve mensen om je heen die veel voor je over hebben omdat ze van je houden…

Er is ontzettend veel om dankbaar voor te zijn, of trots of blij. En dat allemaal omdat jij een mooi, goed mens bent dat dingen aantrekt. Wie goed doet goed ontmoet, hoor je vaak. Dat is natuurlijk niet helemaal waar want je hebt niet alles in de hand, maar we staan toch vaak snel klaar om dit soort dingen tegen vrienden te zeggen als ze iets hebben bereikt, terwijl we het niet tegen onszelf durven te zeggen.

Dus als je straks een voor de spiegel staat, kun je dan focussen op welke goede dingen je hebt, waar je dankbaar voor bent en waar je misschien niet genoeg bij stilstaat? En laten we dan afspreken dat dit geen arrogantie is, maar realistisch. Want je mag echt je successen af en toe vieren.

Dat staat beschreven in dit gedicht:

Durf trots te zijn op wie je bent,
wanneer je in de spiegel kijkt.
Een klein ‘ik hou van jou moment’,
om alles wat je hebt bereikt.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00