Dromen najagen – Dichtgedachten #1320

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Het is zo’n mooie beeldspraak: je dromen najagen. Toch houd ik niet zo heel erg van die uitdrukking, omdat het de illusie wekt dat je dromen dingen zijn die aan je proberen te ontsnappen en die je met heel veel moeite moet vangen. Dat is, in ieder geval in mijn beleving, niet hoe het werkt.

Soms moet je heel hard werken om je dromen te realiseren en is de weg daarnaartoe lang en zwaar. Maar met elke stap die je zet, komt het resultaat wel dichterbij. Ik weet nog dat het financieel heel slecht met ons ging, en ik het besluit had genomen: in september gaan we met z’n allen naar Amerika. Op dat moment was het ondenkbaar en onhaalbaar.

Maar omdat ik het besluit had genomen, begon ik anders te denken, anders te praten, mijn droom wat meer te delen. Er gebeurde dingen die ik niet had kunnen voorspellen en ik moest er kei- en keihard voor werken, maar uiteindelijk gingen we.

Dromen zijn niet iets om na te jagen. Deel ze, spreek ze uit, werk ervoor, en kijk goed om je heen, want kansen liggen overal. Dan komt je droom uiteindelijk vanzelf naar je toe.

Daarover gaat het volgende gedicht:

Ren je droom niet achterna,
dat maakt je radeloos en moe.
Wees overtuigd en vastberaden,
en trek de kansen naar je toe.

13 gedachten over “Dromen najagen – Dichtgedachten #1320”

 1. Dankjewel voor jou fijne waardevolle gedachten die wij dagelijks krijgen,daar kan elk persoon kracht uithalen.
  Ook de jaarkalender heeft een bijzonder plaats in mijn woonkamer .

  Beantwoorden
 2. Een heel mooi en waar gedicht! Hoe harder je ergens achter aan loopt hoe verder weg het lijkt te liggen.
  Neem het geduld om er stapje voor stapje voot te gaan, dan lukt het zéker!

  Beantwoorden
 3. Uit de diepte psychologie is bekend dat dromen een uitbeelding van onszelf zijn in symbooltaal. (Jung) We zijn eigenlijk dus al onze droom. ….. Ons onderbewustzijn kan alleen maar communiceren in….beelden. Beelden uit het onderbewuste…
  Ik ben er van overtuigd, dat we nergens achteraan hoeven te hollen. Dat geeft alleen maar stress en uitputting. We willen gewoon gelukkig zijn, en omdat we dat niet zijn, gaan we ergens achteraan hollen, achter een beeld aan, met de overtuiging dat het ons geluk zal brengen. Maar…je neemt jezelf altijd mee. Als we in het Hier en Nu niet gelukkig kunnen zijn,…waar..of ..wanneer dan wel? Het is een bewustzijnsstaat. Maar…die heb ik ook nog niet bereikt.. (ha ha) De oude Chinezen kenden het Wu Wei principe: Het…Niet Handelen…. Dat past dus niet in ons prestatie gerichte Nederland, en…economische visie en digitalisering. Kortom….de Horizon wijkt altijd….!!!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00