Dromen – Dichtgedachten #708

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Het klinkt natuurlijk heel erg makkelijk: dromen van je einddoel. Dromen verandert niets toch? Het mooie is dat daar weinig van waar is, het verandert namelijk alles. Wist je dat, toen president Kennedy aankondigde dat hij een man op de maan wilde brengen, dat technisch gezien helemaal nog niet mogelijk was? Maar hij stelde een doel, inspireerde een heel land tot dromen, en plotseling werden er stappen gezet die anders niet gezet hadden kunnen worden. Dromen verandert alles. Maar het moet natuurlijk niet bij mijmeren  blijven.
Waarom het zo belangrijk is? Het spreekwoord zegt: alles dat je voedt, dat groeit, en dat is waarheid. Als je in de problemen zit, richt je je vaak op die problemen. Dat zorgt vaak niet voor een oplossing, het enige dat groeit is het probleem, want dat wordt gevoed. Krijg je het echter voor elkaar om daar voorbij te kijken en je te richten op je dromen, dan verandert je denkwijze. Dan voed je niet het probleem, maar de oplossing, en dan gaan er hele andere deuren open.
Het is waar, sommige problemen zijn onoplosbaar, en uit een schuld van een kwart miljoen droom je je niet zomaar een weg naar buiten. Maar de meeste problemen kennen wel degelijk een oplossing, je moet er alleen in durven geloven.

Dromen van een mooi bestaan,
is nog zo onzinnig niet.
Je krijgt nu eenmaal meer gedaan,
als je het einddoel voor je ziet.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00