Bagage – Dichtgedachten #366

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wie je ook ontmoet, je kunt ervanuit gaan dat die persoon al het een en ander heeft meegemaakt. Een nieuwe relatie? Dan is de kans groot dat diegene zijn of haar hart al eens gebroken heeft en misschien wat voorzichtiger is. Een nieuwe vriendschap? Dan heeft diegene ook al het een en ander te verduren gehad.

Dat kan frustrerend zijn. Want jij hebt misschien de beste bedoelingen, dat weet iemand die jou nog niet zo goed kent helemaal niet. Die heeft al vaker mooie beloften gehoord.

Je kunt hier enorm over klagen, maar dat helpt uiteindelijk niemand. Het beste dat je kunt doen is geduldig zijn, keer op keer bewijzen dat je het goed meent en stukje bij beetje een stukje van de last die de ander meedraagt overnemen op jouw rug.

Want wat je samen draagt, weegt uiteindelijk veel minder zwaar en wordt steeds behapbaarder.

Dat is de boodschap achter het volgende gedicht:

Iedereen komt met bagage,
daar kun je over klagen,
maar wat als je kunt helpen,
door de last samen te dragen?

6 gedachten over “Bagage – Dichtgedachten #366”

  1. Mooi Martin. De bereidheid om het goede te zoeken voor de ander is de beste basis voor een relatie en helpt om af en toe door te zetten als het lastig wordt om elkaar te begrijpen.

    Beantwoorden
  2. Als je op latere leeftijd iemand ontmoet dan kan dit mooi zijn dat iemand zijn bagage meedraagt. Soms ook moeilijk maar daar kun je samen n weg in zien te vinden vooral door veel samen te praten. Je kan nooit het verleden verloochenen. Onze ervaring is dat we nu ruim 2 jaar samen zijn en steeds dichter naar elkaar toe groeien. Dat is fijn om dit te ervaren. We kiezen voorlopig nog voor n weekendrelatie dat bevalt tot nu toe nog steeds erg goed. We voelen ons steeds erg gelukkig om na n week zonder elkaar, weer heerlijk weg te kruipen in elkaars armen. Die momenten zijn onbetaalbaar.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00