Even stilstaan bij wat je wil – Dichtgedachten 2253

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “Sta af en toe ook even stil” is Dead Poets Society uit 1989. In deze film volgen we een groep jonge studenten op een strenge kostschool, waar hun leraar Engels, gespeeld door Robin Williams, hen aanmoedigt om buiten de gebaande paden te denken en hun eigen passies na te streven.

Het verhaal benadrukt het belang van zelfreflectie en het durven volgen van je eigen dromen, zelfs als dat betekent dat je tegen de verwachtingen van anderen in moet gaan. Door af en toe stil te staan bij wat echt belangrijk voor je is, kun je ontdekken wat jou gelukkig maakt en welke stappen nodig zijn om daar te komen.

Dead Poets Society herinnert ons eraan dat het essentieel is om soms even pas op de plaats te maken in ons drukke leven, zodat we kunnen nadenken over onze doelen en verlangens.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Sta af en toe ook even stil,
(ook al is dat niet zo fijn)
bij of hetgeen dat je graag wil,
ook echt goed voor je zou zijn.

7 gedachten over “Even stilstaan bij wat je wil – Dichtgedachten 2253”

  1. Heel mooi en heel waar. En…overenk ook de consekwenties. De omgeving vindt het vaak niet zo leuk als je
    van de gebaande paden afwijkt. Want…dan ga je in tegen het Groepsdenken, en de veilige bubbel waarin die Groep denkt te leven.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00