Even niet stoer en sterk zijn – Dichtgedachten 825

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Om inspiratie op te doen voor mijn gedichten, lees ik met regelmaat spreuken en uitspraken van anderen. Wat me daarin opvalt, is dat opgeven nog altijd wordt gezien als iets slechts, alsof je altijd maar door moet gaan ten koste van alles.

Ik geloof daar niet in. Natuurlijk, doorzetten is goed, en te snel opgeven kan je beroven van mooie kansen. Maar je kunt nu eenmaal niet altijd krijgen wat je wilt. Je kunt niet altijd maar stoer en sterk zijn. Soms moet je ook gewoon even kunnen zeggen: ‘ik kán even niet meer’, en jezelf overgeven aan dat gevoel. Kom op joh, dat is de hele reden dat chocola en Netflix zijn uitgevonden.

Daarna kun je jezelf altijd nog herpakken en vol goede moed de schouders er opnieuw onder zetten. Opgeven? Soms is dat het beste dat je kunt doen. Zelfs al is het maar voor even.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Soms is het stiekem ook heel fijn,
om, tegen wil en dank,
even niet stoer en sterk te zijn,
met thee en koekjes op de bank.

8 gedachten over “Even niet stoer en sterk zijn – Dichtgedachten 825”

  1. Relativeren is soms nodig, ja. En alle overmaat schaadt, ook ja. Dus: Wees wijs in je keuzes. Energie Huishouding is ook heel belangrijk. En…het lichaam hebben we al lang het zwijgen opgelegd….. Ons Zorgstelsel en Big Pharma is…..Enorm!!!!! Totdat het arme lijf het gewoon begeeft, en al deze Instellingen ons niet meer kunnen helpen. Leer weer naar je arme lichaam te luisterren!!!

    Beantwoorden
  2. I live in the USA and just discovered your site through my sister. Thank you for encouraging giving in and giving up it can make you feel good! It’s called surrender…

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00