Doen waarvan je houdt – Dichtgedachten 1519

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Tijd is een kostbaar goed, en het is extreem zonde om het te verspillen. Maar wanneer is iets eigenlijk tijdverspilling? Eigenlijk alleen wanneer je je tijd voortdurend blijft steken in dingen waar je niet gelukkig van wordt. Je werk valt daar ook onder, maar het is natuurlijk niet altijd direct mogelijk om daar iets aan te veranderen.

Maar tijd verspillen aan iets waar je oprecht van geniet? Dat is eigenlijk niet mogelijk. Of je nu graag boeken leest, computergames speelt, films kijkt, uren wandelt, het maakt niet uit. Als jij er gelukkig van wordt, is het per definitie geen verspilling van je tijd, wát een ander er ook van zegt.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Steek meer tijd in de dingen,
die je ontspannend vindt en fijn.
Iets doen waarvan je houdt,
kan nooit echt tijdverspilling zijn.

11 gedachten over “Doen waarvan je houdt – Dichtgedachten 1519”

 1. Helemaal waar. Ik kan helaas niet veel aangezien ik enorm pijn in mijn schouders heb. Linker schouder een gescheurde pees en rechter schouder krijg ik een nieuw gewricht in. Mijn 5e schouderprothese rechts en mijn 10e schouder operatie.

  Beantwoorden
 2. Tijdverspilling in je werk kun je proberen ook wat aan te doen. Ik zit in een situatie dat ik het tijdverspilling vindt en ongelukkig van wordt. Dus ik ga mijn best doen om dat te veranderen. Zal moeilijk worden maar vindt het belangrijk om wel gelukkig te zijn. Ik heb hobby’s en daar haal ik idd mijn energie uit en dat is idd geen tijdverspilling. Ik houd van jou gedichten waar ik zoveel uit kan halen en anders
  over het leven kan nadenken. Dankjewel Martin.
  Sigrid Verhoogt

  Beantwoorden
 3. Klopt Martin, dat ben ik nu ook aan het doen.
  Het kwartje is bij mij gevallen na een open hartoperatie, pas op de plaats en nu is het tijd om te gaan genieten en doen waar ik blij van wordt.
  Soms moet er wat gebeuren voor je zo ver bent.
  Bedankt en fijne zondag.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00