8 gedachten over “Dingen waar je niets om geeft – Dichtgedachten 1975”

 1. Energie verspillen met oogkleppen op? Misschien is het nut ervan de wilskracht te richten op een zeker doel. Dat kan dan in het begin een doel zijn waar je niet voor kiest, maar de techniek van het richten, focus houden etc. wordt daar natuurlijk wel mee getraind. Want…je kunt wel een doel voor ogen hebben, en er flink over fantaseren, maar als de middelen en de techniek om dat doel te bereiken ontbreken, zal het doel ook niet bereikt worden. Het gaat nu eenmaal allemaal heel traag op deze wereld, en fantasie gaat sneller. Maar pilletjes, drank en drugs dragen er niet toe bij doelen op een gezonde manier te realiseren.
  Energie is dus nooit verloren en zal zich altijd weer in andere vormen manifesteren. Bescheidenheid is een groot goed, en doelen kunnen ook stap voor stap bereikt worden, zolang ze realistisch zijn. Dan kun je ook nog tijd nemen om onderweg even te pauzeren en van het uitzicht te genieten.

  Beantwoorden
 2. Já weer heel mooi en waarheids getrouw, waarom zijn mensen soms tot in het absurde als maar bezig met presteren presteren .
  Verwaarlozen de dingen waar het feitelijk om gaat ?
  Zien ze dan niet in , dat er zoveel wordt ontwricht.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00