Dierbaren missen – Dichtgedachten 209

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wanneer je iemand verliest die je dierbaar is, dan zijn er weinig woorden die echt troost kunnen bieden. Immers, het enige dat je écht zou troosten is dat die persoon terugkomt in je leven, en dat kan nu eenmaal niet.

Je kent ongetwijfeld de uitspraak: ‘It’s better to have loved and lost, than never to have loved at all’. Toen mijn moeder overleed, vond ik dat geen fijne uitspraak. Want ja, het zál allemaal wel, maar daar heb ik nu toch niets aan? Het feit is, als verdriet nog zo vers is, hoeft er ook niets gezegd te worden om het weg te nemen. Dat verdriet moet en mag er namelijk gewoon zijn, iemand is het waard om gemist te worden.

Maar later, als je terugkijkt op je leven, en alle mensen van wie je afscheid hebt moeten nemen, is het ook fijn om je te bedenken hoe bijzonder het is dat je zoveel lieve mensen hebt mogen kennen. Het liefst had je ze nog steeds bij je gehad, maar wát een rijkdom dat je ze hebt mogen kennen zolang dat duurde.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Dat je dierbaren missen moet,
en veel op hebt moeten geven,
is onomstotelijk bewijs,
van de rijkdom in je leven.

10 gedachten over “Dierbaren missen – Dichtgedachten 209”

 1. .Wij zullen daar nooit aan wennen om de mensen die je lief hebt te moeten missen.
  Maar de herinneringen blijven bestaan in je hart en dan kun je ook verder.
  Fijne dag daar!

  Beantwoorden
 2. Heel mooi Martin, gisteren was de geboortedag van mijn moeder. Ze overleed in 2018 onverwachts en gisteren heb ik mooie herinneringen opgehaald aan haar, over haar en bedacht hoe dankbaar ik ben dat ik dat mooie, lieve, geweldige mens mijn moeder mag noemen.

  Beantwoorden
 3. Ja het klopt Martin. Mooi onder woorden gebracht. Zo had ik het nog niet bekeken. Mijn moeder toen ik 18 jaar was. Mijn vader 22 jaar geleden. Mijn vriend en soulmate 12 jaar geleden. Mijn zusje 3 jaar. Dankjewel voor de mooie woorden

  Beantwoorden
 4. Ook sterkte voor jou dat jij ook je moeder moet missen voor mij is het gemis met de jaren erger En zeker kijk ik terug op een mooie tijd daar haal je kracht uit

  Beantwoorden
 5. Beste Martin, wat erg dat je je moeder nu moet missen, maar diep in je hart blijft ze dichtbij je , mijn welgemeende deelneming, en veel sterkte in de komende tijd …

  Beantwoorden
 6. Nou die kwam even binnen Ook goedenmorgen This vandaag onze trouwdag 57 jaar geleden En de geboortdag van mijn dochter die 54 is geworden Ja het missen van hem mijn grote liefde Dat is groot verdriet en nog steeds Maar ben wel door gegaan Vandaag maar gedenken met lunch met mn vriendin en haar man Bedankt Martin
  Met vrg Tiny

  Beantwoorden
 7. Toen mijn man 9 jaar geleden burn out kreeg en onze wereld totaal veranderde gedwongen opname in instelling suïcidale ik had 2 pubers thuis, toen was mijn broer er dag en nacht voor mij .
  In 2017 kreeg hij keelkanker en toen was ik er voor hem.In 2020 werd hij ernstig ziek prostaatkanker en stierf binnen 4 mnd mijn steun en toeverlaat viel weg voelde me zo eenzaam.Nu blijkt dat mijn man dezelfde ziekte heeft en ik mis xo mijn broer nu mijn steun en toeverlaat nu ik weer een zware periode krijg maar ik heb godzijdank zoveel lieve vrienden en kennissen die er voor me zijn maar ik ben er ook voor hun.Maar toch de gesprekken met mijn lieve broer mis ik enorm en zijn raad.
  Fijne dag nog iedereen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00