fbpx
De wereld - Dichtgedachten #395

De wereld – Dichtgedachten #395 Plaats een reactie

Advertentie
Advertentie


We leven in een spannende tijd. Eigenlijk is dat best gek om op te schrijven, want wanneer kijkt wat er in de afgelopen driehonderd jaar in de wereld is gebeurd, dan hebben we altijd in een spannende tijd geleefd. Toch ontstaat de indruk dat de wereld steeds harder en kouder wordt. Ik geloof daar niet zo heel erg in.

Ik zie natuurlijk, net als jij, ook wel in dat alles heftiger wordt, dat er dingen gebeuren die vroeger nooit hadden kunnen gebeuren, maar het mooie is dat ik die ook zie aan de fijne kant van het leven. Ik denk simpelweg dat alles intensiever is geworden, zowel de mooie, als de minder mooie kant van de mensheid. Dat kan ook bijna niet alles, want de natuur is zo ontworpen dat alles altijd in balans is, linksom of rechtsom.

Dus ja, ik ben ook met regelmaat bang als ik zie wat er allemaal om me heen gebeurt. Maar tegelijkertijd verwonder ik me ook meer dan ooit over de mooie, lieve en onzelfzuchtige dingen die mensen kunnen doen. En daarin geldt nog altijd: liefde overwint alles. Daarover gaat dit gedicht:

De wereld is verward,
en de mensheid wordt steeds banger.
Onthoud: het kwaad schreeuwt hard,
maar de liefde zingt veel langer.

Gerelateerde gedichten:

Tags: , , ,