De dingen die je wilt – Dichtgedachten 899

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

We kunnen niet allemaal een eigen bedrijf beginnen, we kunnen niet allemaal elke dag onze dromen najagen. Vaak als ik een gedicht schrijf over doen wat je wil, volgen er reacties (meestal van mannen) met teksten als: ‘Oké, ik zal m’n baas wel even appen dat ik niet kom’. Beetje flauw natuurlijk, want dit gedicht gaat over het grotere geheel.

Soms zul je een baan moeten hebben waar je niet gelukkig van wordt, of dingen moeten doen die je liever niet zou doen. Deels kun je daar niets aan doen, maar vaak zie je dat mensen daarnaast ook nog allemaal dingen doen waar ze eigenlijk geen zin in hebben. Afspraken met mensen die ze helemaal niet aardig vinden, mensen helpen terwijl ze zelf al weinig tijd hebben enzovoort. Allemaal heel nobel, maar vergeet af en toe ook niet gewoon lekker voor jezelf te kiezen.

Anderen helpen, en soms iets met tegenzin doen omdat een ander daar iets aan heeft is heel goed, maar niet als het áltijd ten koste gaat van jezelf. Jij bent de belangrijkste persoon in je leven, vergeet niet om de meeste tijd te steken in die persoon.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Vergeet geen tijd te steken,
in de dingen die je wilt,
het zal je anders op gaan breken,
dat een ander het verspilt.

10 gedachten over “De dingen die je wilt – Dichtgedachten 899”

  1. Goedemorgen, ik moet zeker voor mijzelf kiezen en dat schiet er nog weleens bij in. Ben hard bezig om hieraan te werken maar valt niet altijd mee.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00