Bewaak je grenzen – Dichtgedachten 1653

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Je grenzen bewaken is een van de belangrijkste dingen die je voor jezelf kunt doen. Wanneer we zeggen dat mensen vaak over je grenzen vaak, dan zet dat deze mensen doorgaans in een negatief daglicht. Het punt is echter dat mensen er niet altijd iets aan kunnen doen, energie vloeit altijd naar de weg met de minste weerstand. Wanneer je in de ruimte zweeft zonder pak, dan wordt je lichaam opgeblazen als een ballon, omdat er wel druk is van binnen naar buiten, maar geen luchtdruk die terugduwt. Oftewel, zonder tegengas, wint de druk van binnenuit. Zonder dam stroomt het water naar waar we het niet willen hebben, enzovoort. Wanneer je niet oppast gaan mensen over je grenzen. Niet omdat ze stom zijn, maar simpelweg omdat dat een natuurlijke gang van zaken is. Zorg er daarom voor dat je je persoonlijke grenzen bewaakt. Leer nee zeggen en durf te kiezen voor wat goed is voor jou, zelfs als dat minder wenselijk is voor iemand anders.

Wees duidelijk over je grenzen,
want in het algemeen,
gaan zelfs goedwillende mensen,
daar vrij eenvoudig overheen.

10 gedachten over “Bewaak je grenzen – Dichtgedachten 1653”

 1. Je hebt het heel mooi verwoord: De druk van binnenuit die maakt dat energie altijd wegvloeit naar de weg van de minste weerstand. Een soort osmotisch verschijnsel dus.

  Beantwoorden
 2. Dat is niet altijd makkelijk Martin! Op dit moment schrijf ik een boek, ik heb een schrijfster die mij helpt, ook ik moest leren om nee te zeggen en voor mijzelf op te komen. Het boek gaat heten: De weg naar mijn horizon. Eind dit jaar hoop ik dat ik het boek kan uitgeven.

  Beantwoorden
 3. dat is helemaal waar Martin dat vergeet ik ook vaak te doen.
  Ik wil hier ook nog even een reactie plaatsen over je boek ik vond het een heerlijk
  boek om te lezen en ben heel benieuwd naar het volgende.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00