fbpx
Avontuur - Dichtgedachten #22

Avontuur – Dichtgedachten #22 Plaats een reactieIk heb in mijn leven hele mooie dingen meegemaakt, en ik heb ook verschrikkelijke dingen meegemaakt. In beide gevallen, zowel het goede en het slechte, is een deel me overkomen, en een deel heb ik zelf opgezocht.

Want zelfs als je het leven gewoon leeft zoals het komt, zullen er goede en slechte dingen gebeuren, die zijn niet altijd in balans. Als je meer mooie dingen wilt in je leven, dan zullen die zelden vanzelf komen. Sterker nog, je moet er voor waken dat je door alle tegenslagen die je te verwerken hebt gekregen, niet verleert om te zien wat er nog goed is in je leven. En er is √°ltijd iets goed in je leven, zelfs al is het heel klein.

Het leven is een groot avontuur, maar zoals dat ook gaat met echte avonturen, beginnen die niet zomaar. Je zult daar echt iets voor moeten ondernemen. Avonturen zijn niet altijd positief, maar in dat geval kun je ervoor kiezen om weer een ander avontuur de ondernemen. Het leven is te kort om af te wachten wat het leven voor je in petto heeft.

Trek de stoute schoenen aan, en boek een levensreis. En dat kan zo simpel zijn als besluiten om te gaan wandelen in een gebied dat je niet kent.

Het leven is een avontuur,
dat je op moet durven zoeken.
Want zoals met elke reis,
moet je zelf eerst even boeken.

Gerelateerde gedichten: