Brieven aan R&M: Waar mijn hart voor is gemaakt…

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

11257844_10206856770123745_4102863064554398617_n
Lieve Robin en Matthijs,
Wanneer jullie dit lezen, dan hoop ik dat het is omdat ik jullie dit boek met deze brieven zelf heb gegeven. Ik zeg hoop, omdat je in het leven niet weet wat je te wachten staat. Ik hoop op een prachtig leven waarin ik jullie mag zien opgroeien, opvoeden, steunen en waarin ik nog lang van jullie mag houden. Ik hoop dat, maar dat is niet gegarandeerd.

Zo veel te vertellen

Dat is eigenlijk het eerste dat ik jullie wil meegeven; niets is gegarandeerd, het leven is geen recht, noch een belofte. Weet je jongens, ze vertellen je heel veel over wat er verandert wanneer je vader wordt, maar wat ze je niet vertellen is dat de geboorte van je kinderen het moment is dat het leven niet meer om jou draait, maar om het kleintje dat je het beste van jezelf wilt geven en dat je wilt beschermen. Er is zo ontzettend veel dat ik jullie wil vertellen, wil leren, wil meegeven, dat ik besloten heb om dat – naast in het dagelijks leven – op deze manier te doen, via brieven, zo lang ik iets te delen heb. Omdat het te veel is om allemaal te onthouden én omdat morgen geen belofte is en ik niet wil dat jullie door het leven gaan zonder bepaalde dingen van me gehoord te hebben. Maar vooral ook omdat het leven verandert, ik verander, en ik wil delen hoe ik het leven heb ervaren toen jullie klein waren en ik jong.

Loslaten

Robin, toen jij vier jaar geleden geboren werd, schreef ik ook brieven aan jou. Die brieven ben ik helaas kwijtgeraakt, omdat ik ze publiceerde op een site die daar niet zorgvuldig mee omging. Dat deed me pijn, er zat zoveel liefde in die brieven. Aan de andere kant is het prima, omdat het me de kans geeft om het allemaal nog eens overnieuw te doen, nu voor jou én je broertje Matthijs, en dat is wel zo eerlijk. Loslaten wat je niet kunt veranderen en er het beste van maken, ik hoop dat jullie dat later kunnen.
Lieve jongens, er is veel dat ik op deze manier op jullie kan en zal overbrengen, behalve de gevoelens die ik voor jullie koester. Dat jullie in mijn leven zijn gekomen is mijn grootste geschenk en heeft me het geluk gebracht dat ik nooit dacht te kunnen ervaren. Onvoorwaardelijke liefde, je zult het voelen als je zelf ooit kinderen hebt. Het is waar mijn hart voor was gemaakt.
Ik hoop oprecht dat jullie deze brieven ooit van mij persoonlijk zullen krijgen, en dat ze een verrijking zullen zijn van wat jullie hebben mogen ervaren, in plaats van een vervanging voor wat jullie hebben moeten missen. Ik hou van jullie en ik verheug me erop de rest van mijn leven met jullie te mogen delen.
Liefs,
Papa
In deze rubriek schrijf ik brieven aan mijn zoontjes Robin en Matthijs. Voor als ik er ooit niet meer ben én om met ze te delen hoe ik het leven zag toen zij klein waren en ik jong.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00